SPEUREN NAAR HET LEKKERSTE STUKJE WILD

24 uur lang doken 22 singles de bossen van Nunspeet in om de natuur en elkaar te ontdekken. Verslaggeefster Sophie Wassink trok voor dit avontuurlijke datingexperiment haar stoute schoenen aan.

Één voor één sjokken de singles voorzichtig het landgoed Welna op. Midden op het terrein hou ik, vanuit de vuurplaats die overdekt is door een oude parachute, het toestromend wild in de gaten. De groep bestaat uit elf mannen en elf vrouwen. De eerste tien stukken mannelijk wild zijn gearriveerd. Op het eerste gezicht zit er voor mij niets lekkers tussen. Dit zijn mannen die ik op Tinder naar links swipe. Ik wacht met smart op de laatste man. Laat dat mijn knappe, getinte, stoere bosjesman zijn. Vanuit de verte zie ik een blonde krullenbol met een gebloemde korte broek aan komen wandelen. Het is me niet gegund.

Back to basic

Naast het diverse wild leren we ook de natuur ontdekken. Survivalmannen Freek Bakker en Pascal Bosmann nemen ons mee terug naar de basis. We leren vuur en knopen maken en krijgen een ‘simpele’ opdracht: kies een partner van het andere geslacht en creëer samen een slaapplek ergens in het bos. Ik mik op Tijmen, een dertigjarige intelligente man uit Utrecht. Zou hij met mij de hangmat op willen hangen? Tijmen denkt er anders over en kiest voor het beugelmeisje. Dit begint goed. Met mijn hangmat, tarp en touw onder de arm stap ik stoer alleen het bos door. Achterin het bos vind ik tussen de dennenbomen een afgelegen plek. Wie weet is er een zwijntje die mij vannacht gezelschap komt houden. Terwijl ik loop te hannesen met mijn knopen hoor ik vanuit de verte gelach en geflirt. Tijmen en het beugelmeisje. Ik voel me een verloren schaap.

Psychologische spelletjes

Als de avond valt en de eerste biertjes zijn gedronken, begint er langzaam geflirt te worden. ‘Kijk is hoe goed ik met mijn vingers ben?’ grapt Amsterdammer Keavin terwijl hij in de zelfgemaakte Guacamole roert. Ik trek me terug met avonturier Walmer. Hij heeft elf jaar als kraker in een leegstaande kerk gewoond, bruggen gebouwd in de jungle van Suriname en trekt ook hier zijn eigen plan. Hij loopt rond in blote bast en zwaait met zijn machete. Hoe wild wil je het hebben? Na de tips van de survivalmannen is sociaal psychologe Anne de Goede aan zet. We spelen verschillende spelletjes om elkaar beter te leren kennen. Ik merk dat ik na een paar rondes vooral mezelf leer kennen en vraag me sterk af of ik hier goed zit. De singles die ik spreek zijn serieus op zoek naar dat speciale stukje wild. Het zijn bijna allemaal dertigers die met smart wachten op het huisje, boompje, beestje. Ik ben nog niet zo ver.

Sterren kijken

Tijdens het kampvuur springt bij een aantal singles de vonk over. Ik zie een kus in een nek, een hand op een rug en langzaam verdwijnen er steeds meer koppels het donker in. Ik laat de avonturier achterwege en maak me klaar voor de nacht. Alleen in mijn hangmat. Onderweg struikel ik bijna over een stelletje dat heel romantisch, languit in het gras naar de sterren kijkt. Het is prachtig. Terwijl ik alleen in mijn hangmat lig, met de sterren en de maan boven me en het geluid van de wind om me heen, besef ik dat ik helemaal geen man nodig heb. Ik overleef het wild prima alleen.

Gepubliceerd in: Dagblad de Stentor, augustus 2016

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *