LIFTEN

liften

Mijn rugzak snijdt in mijn linkerschouder en mijn slippers hebben hun sporen in blaren achtergelaten. Ik voel me een verloren schaap daar op die stoep.

Het duurt een eeuwigheid voordat ik de juiste plek en de moed heb gevonden om mijn duim op te steken. Ik zoek een plek die me de juiste richting op stuurt. Het liefst op een drukke weg of op een kruispunt, waar ook nog ruimte is voor de auto om even stil te staan.

De grote glinsterbakken laat ik aan me voorbij gaan. De mensen die daar in rijden voelen zich vaak te goed om een verwilderde hippie op te pikken. Ik steek mijn duim dus alleen omhoog bij de verstofte jeep, de gedeukte Toyota of de verwaarloosde cabrio. (het zou toch leuk zijn als ik gratis kon reizen in een open dakkie.) Ik maak goed gebruik van mijn vrouw zijn en kies alleen de auto’s uit waar een man alleen in zit.

Gevaarlijk? Op Ibiza niet. Ik vertrouw op mijn instinct en mocht ik toch een gek tegenkomen dan stap ik gewoon niet in. Nog een tip: op het moment dat het even niet wil vlotten en de ene na de andere bolide je voorbij raast: geef de moed niet op. De aanhouder wint. Echt. Leuk is anders trouwens. Ik voel me een verloren schaap daar op die stoep. Ik sta eenzaam aan een drukke weg. Mijn rugzak snijdt in mijn linkerschouder en mijn slippers hebben hun sporen in blaren achtergelaten. Ik recht mijn rug, blijf lachen en maak bij het liftgebaar een vrolijk dansje, vooral om mezelf op te beuren. En voordat ik er erg in heb stopt de volgende auto alweer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *